ASUS logo

Procesory AMD AM3+, jejichž uvedení se plánuje v červnu, mají oproti předchozím procesorům AMD kompletně přepracovanou architekturu a nabídnou výrazně vyšší výkon než předchozí generace. ASUS je prvním výrobcem, který nabízí řešení, díky němuž mohou zákazníci nové procesory AM3+ používat i na deskách ASUS, určených původně pro AM3 patici. Aktuální řady základních desek ASUS 890FX a 890GX lze upgradovat a využít tak vysokého výkonu, který procesory AM3+ nabídnou. Kromě toho ASUS uvede na trh*** základní desky postavené na čipových sadách AMD řady 8 - 880G, 870 a také 760G. Tyto základní desky budou vybaveny paticí AM3+. Uživatelé si tak budou moci vybrat, jestli použijí starší procesory AM3 nebo jejich nástupce AM3+.

Stávající základní desky ASUS založené na čipové sadě AMD řady 8 využívají utility pro přetaktování, mezi něž patří například ASUS Core Unlocker, která se bezprostředně po svém uvedení dočkala pozitivních ohlasů médií z celého světa. Další oblíbenou technologií je Turbo Unlocker, jež se stará o optimalizaci výkonu systému v reálném čase.

* Modely základních desek AM3 s možností upgradu systému BIOS:

Základní desky ASUS kompatibilní s procesory AM3+ již dnes

** Aktuální upgrade systému BIOS je ve verzi beta. Na stránkách společnosti ASUS v sekci „Podpora“ budou průběžně zveřejňovány nejnovější verze.

*** Připravované modely základních desek ASUS M5A Series (patice AM3+ s čipovou sadou AMD řady 8):

Základní desky ASUS kompatibilní s procesory AM3+ již dnes