ASUS logo

Grafická karta ASUS HD 7970 DirectCU II TOP s taktem 1000 MHz a podporou až šesti monitorů

Přetaktována na 1 000 MHz ― o 75 MHz více než referenční model
Grafická karta HD 7970 DirectCU II TOP je již z výroby přetaktována na 1 000 MHz, což je o 75 MHz více než u referenčního modelu. Zvýšená rychlost jádra umožní efektivnější využití grafické paměti GDDR5 o kapacitě 3 GB a lepší možnosti přetaktování a zvýšení výkonu. Zároveň lze lépe využít rychlou 384bitovou paměťovou sběrnici a rozhraní PCI Express 3.0, jež pracuje dvakrát rychleji než předchozí standard PCI Express 2.0.

Chladná a tichá díky technologii DirectCU II
Nová konstrukce systému chlazení ASUS DirectCU II se skládá z šesti celoměděných teplovodivých trubic, jež jsou v přímém kontaktu s GPU. Plocha pro odvod tepla se oproti předchozím verzím zvětšila o 20 %. I díky tomu vzrostla účinnost chlazení rovněž o 20 % ve srovnání s referenčním modelem, což přispívá k vyšší stabilitě a spolehlivosti. Protože pasivní část chlazení dokáže udržet kartu chladnou, nemusí se dvojice ventilátorů otáčet příliš rychle, a proto je jejich provozní hlučnost o 14 dB nižší než u běžného provedení.

První 12fázový digitální systém napájení grafické karty DIGI+ VRM
Společnost ASUS přenesla svůj digitální systém napájení DIGI+ VRM určený původně pro základní desky na grafické karty HD 7970 DirectCU II TOP, a vytvořila tak základ pro další zvyšování výkonu. Systém napájení DIGI+ VRM tvoří masivní 12fázová konstrukce, jejíž součástí jsou regulátory napětí, které zvyšují energetickou účinnost karty, rozšiřují hranice modulace napětí a zlepšují celkovou stabilitu a životnost. Komponenty napájení jsou vyrobeny za použití technologie ASUS Super Alloy Power, která posiluje kondenzátory, cívky a tranzistory MOSFET a využívá lepší výrobní postupy a kvalitnější materiály ke zvýšení tepelné odolnosti a zatížitelnosti.

Snadné zvýšení napětí s technologií VGA Hotwire
VGA Hotwire je technologie odvozená od své předchůdkyně, která byla poprvé implementována na základních deskách ROG, jako je například Rampage IV Extreme. VGA Hotwire spojuje jednoduchým bodovým pájením konektory na základní desce a grafické kartě. Uživatelé mohou měnit napájení přímo na hardwarové úrovni. Díky tomu lze mnohem přesněji a prakticky okamžitě upravovat parametry – napětí jádra, pamětí a fáze (PLL).

Intuitivní ladění pomocí nástroje GPU Tweak
Uživatelé preferující příjemnější a intuitivnější uživatelská rozhraní mohou využít balík aplikací ASUS GPU Tweak. Ten umožňuje rychle ladit řadu parametrů grafické karty, včetně taktu, napětí či nastavení rychlosti ventilátorů. GPU Tweak dokáže obsluhovat současně až čtyři karty zapojené do AMD CrossFireX. Nabízí funkci synchronizace taktu GPU a napětí, přepínání mezi 2D a 3D a také funkci uzamčení režimu zajišťující vyšší výkon ve 3D. Uživatelé mohou testovat své systémy přesněji a získat vyšší skóre při přetaktování. Tento nástroj se stará rovněž o automatickou aktualizaci ovladačů a systému BIOS. Funkce monitorování dle potřeby zobrazí podrobné informace o různých parametrech. ASUS úzce spolupracuje s firmou Techpowerup, aby mohl integrovat její technologii GPU-Z do svého GPU Tweak, a zajistit spolehlivější a přesnější sledování údajů o grafické kartě.

Čtyři nativní konektory DisplayPort pro připojení až šesti obrazovek přes AMD Eyefinity

Vstupy a výstupy grafické karty HD 7970 DirectCU II TOP plně využívají jejího výkonnostního potenciálu. Je mezi nimi dvojici vstupů DVI a čtyři konektory DisplayPort. Jediná grafická karta si tak poradí až se šesti monitory nebo obrazovkami a dokáže vykreslit obsah v rozlišení HD/4K bez dalších přídavných adaptérů. Díky grafickému jádru vyrobenému 28nm výrobním procesem bude kvalita obrazu vysoká i na opravdu velkých obrazovkách.

Grafická karta ASUS HD 7950 DirectCU II TOP již z výroby přetaktovaná na 900 MHz
Model HD 7950 DirectCU II TOP je osazen chladičem DirectCU II se dvěma ventilátory, které ve srovnání s referenční kartou HD 7950 taktovanou na 800 MHz zajišťují vyšší výkon. ASUS začal vyvíjet vyspělejší verze grafické karty HD 7950, které budou doplněny dalšími technologiemi této značky, včetně DIGI+ VRM a Super Alloy Power. Tyto karty budou na trhu od konce prvního čtvrtletí roku 2012.