Odolné notebooky v elegantním a tenkém provedení
Stříbrné texturované šasi z hořčíkové slitiny dodává Ultrabookům™ Toshiba jedinečný vzhled, který harmonicky ladí s jejich tenkým designem. Přes svoje štíhlé linie a nízkou hmotnost jsou notebooky Z930 vysoce odolné. Díky robustnímu šasi, které má na vnitřní straně výztuž se strukturou medové plástve, jsou připraveny na náročné mobilní využití. Pro pohodlné psaní integrovali inženýři ze společnosti Toshiba do tohoto Ultrabooku™ podsvícenou klávesnici v plné velikosti. Matná, proti polití odolná klávesnice3, doplňuje design notebooků a pomáhá chránit data v případě nečekaných náhodných událostí.

Během několika vteřin připraven k použití na celé hodiny
Notebooky řady Z930 běží na nejnovější generaci procesorů pro Ultrabooky™ a podporují technologii Intel® Rapid Start. Díky ní rychle startují a jsou plně funkční během několika vteřin. Nejnovější technologie SSD (solid state drive) přispívá také k rychlé odezvě řady Z930. Tyto super lehké Ultrabooky™ mají vestavěny výkonné reproduktory a vysokokapacitní baterii, která poskytuje dostatek energie pro práci až po dobu 8 hodin na jedno nabití nebo zachová notebooky v pohotovostním režimu mnoho dní.

Portégé Z930: Ultra-tenký, lehký, výkonný a odolný notebook pro podnikatelskou sféru

Portégé Z930 je ideálním pomocníkem pro profesionální použití v podnikových prostředích. Tento ultra-tenký a lehký notebook je skvělým společníkem na obchodní cesty. Je nejen výkonný, ale též velmi odolný. Dobře zvládá náročné podnikové aplikace. Volitelně také podporuje pokročilé bezpečnostní funkce včetně Trusted Platform Module a čtečky otisků prstů pro pohodlné a bezpečné přihlášení do systému jedním dotykem prstu. Portégé Z930 integruje možnosti pro správu IT založené na 3. generaci řady procesorů Intel® Core™ vPro™ a poskytuje inteligentní výkon s použitím zabudovaných bezpečnostních funkcí, jako je šifrování disku a ochrana heslem (u vybraných modelů s technologií Intel® vPro™). Rychlý přístup k datům a aplikacím uloženým na podnikové síti umožňuje při práci mimo kancelář podpora rychlého mobilního širokopásmového připojení.

Omezení negativního vlivu na životní prostředí
Notebooky Z930 jsou pro úsporu energie vybaveny nástrojem Toshiba Eco Utility, který umožňuje uživatelům snadno optimalizovat spotřebu energie notebooku. Všechny modely jsou certifikovány Energy Star ® 5.0.

Příslušenství šité na míru
Toshiba nabízí pro řadu Z930 množství příslušenství. Ta zahrnuje stříbrné pouzdro Toshiba Ultrabook™, které chrání notebook před prachem a nečistotami na cestách. Pro práci v kanceláři je k dispozici univerzální USB 3.0 dokovací stanice dynadock™ U3.0, která pohodlně jedním kabelem spojuje Ultrabook™ se všemi periferními zařízeními na stole.

Fakta & Vlastnosti
Portégé Z930

•    Nejnovější generace procesorů Intel® pro Ultrabooky™
•    Operační systém: Windows® 7 Home Premium nebo Windows® 7 Professional

•    33.8cm (13.3’’) displej s vysokým jasem
•    RAM: až 8GB DDR3
•    Nejnovější generace SSD s kapacitou až 256GB
•    Porty s plnou velikostí: HDMI®, VGA, USB 3.0, 2x USB 2.0, SD™ čtečka karet, Gigabit LAN
•    Bezdrátové připojení: volitelně Bluetooth® 4.0, WLAN (802.11 a/b/g/n nebo b/g/n), volitelně HSPA+ modul a volitelně Intel® Wireless Display
•    Matná podsvícená klávesnice a velký touch pad s podporou vícedotykového ovládání
•    Hořčíkový kryt s vnitřní výztuží ve tvaru plástve
•    Hmotnost: od 1.12kg1
•    Rozměry: 31.6cm x 22.7cm x 0.83cm (vpředu)/1.59cm (vzadu)
•    Výdrž baterie až 8 hodin

(1) Ke květnu 2012 v kategorii 33,8 cm (13,3 ") (Zdroj: Toshiba), jedná se o nástupce  modelu Portégé Z830. Jeho hmotnost začíná na 1.12kg, a to v závislosti na konfiguraci a místní dostupnosti.
(2) Pro více informací navštivte:  http://eu.press.toshiba.eu/en/articles/pressgeneric/red_dot_award_2012_02May
(3) Klávesnice odolná proti polití chrání data v případě nechtěného polití  až 30 ml tekutiny. Dává k dispozici uživateli 3 minuty času k uložení rozpracovaných dat a vypnutí přístroje.

Toshiba představila novou generaci svých mimořádně lehkých a tenkých Ultrabooků™